Brčko danas

Sead Šadić: Ko je odobrio uposlenicima distrikta da u radno vrijeme prisustvuju obilježavanju Dana Republike Srpske u Brčkom

U zvaničnom upitu poslanom putem LOTUS-a, interne mreže u brčanskim institucijama, Šadić podsjeća da je odlukom Ustavnog suda BiH ovaj praznik proglašen neustvanim.

10.01.2020 21:48
Slika
 

Sead Šadić,  glavni kordinator u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, zatražio je od gradonačelnika Siniše Milića, dogradonačelnika  Ante Domića i Davora Šolaje, sekretara Vlade, odgovor na pitanje ko je  odobrio zaposlenicima da 10-01.2020. od 11,30 do 14 sati prisustvuju obilježavanju Dana Republike Srpske u Brčkom.

U zvaničnom upitu poslanom putem LOTUS-a, interne  mreže u brčanskim institucijama, Šadić podsjeća da je odlukom Ustavnog suda BiH ovaj praznik proglašen neustvanim.

Šadić je  pitao da li su izuzev trojice čelnika Vlade i drugi ravnatelji organa u Vladi distrikta pustili podređene da u toku radnog vremena prisustvuju ovom događaju. Također  ga je zanimalo da li je gradonačelnik Siniša Milić dao suglasnost da se puste zaposlenici.

0 0