Politika

Sanita Alagić: Registratori i 10, 5 milona

Sanita Alagić, Pomoćnica Federalne uprave Civilne zaštite u Sektoru za financijsko-računovodstvene poslove i javne nabavke u BiH postala je viralni hit nakon što je govorila o "registratorima" umjesto o respiratorima.

29.04.2020 18:56
Slika
 

"To je bila jedina firma koja je ponudila da će do konca mjeseca travnja isporučiti registratore i taj dio ugovora je u potpunosti ispoštovan tako da još jednom se zahvaljujemo", ispričala je Alagić govoreći o tvrtki Srebrena malina iz Srebrenice koja je registrirana za uzgoj te preradu voća i povrća, a po narudžbi vlasti BiH kupila je stotinu respiratora za liječenje oboljelih od covida-19. Video je objavila FENA.

Inače, poljoprivredna firma koja je uvezla respiratore je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hadžića. Kineski respiratori, koje je Hodžićeva firma kupila, plaćeni su oko pedeset tisuća eura po komadu, dok oni zapadnih proizvođača na tržištu stoje između 35 i 40 hiljada eura. Posao je bio vrijedan 10,5 miliona maraka. Voditelj se u međuvremenu oglasio i objasnio kako je njegova zarada bila - skromna.

Voditelj, naravno nije, objasnio ništa od spornih detalja, za ovu navodnu kupovinu, poput marke aparat koji su kupljeni, njihovih karakteristika, izgleda, I naravno cijena.

Voditelj na društvenim mrežama plače I nariče o sebi, svojoj porodici, Srebrenici.

Muški, nema šta!

0 0