36. Susreti pozorišta/kazališta BiH u Brčkom: “Kiklop” zagrebačke “Gavelle” pobjednik

Gran pri Susreta pozorišta/kazališta BiH u Brčkom za najbolju predstavu u cjelini i Statua Gran pri Susreta dodijeljena je predstavi “Kiklop” u produkciji Gradskog dramskog kazališta “Gavella” iz Zagreba.

06.12.2019 12:07
Slika
Ovo je odluka stručnog žirija koga čine glumac Joško Ševo, profesor Radovan Knežević i dramski pisac Almir Imširević. Prema njihovoj odluci, Gran pri Susreta za najbolju žensku ulogu jednoglasno je dodijeljen Jovani Gavrilović za ulogu Petrija gradska u predstavi “Petrijin venac” u produkciji “Ateljea 212” Beogra...
Slika
Predstava "Snijeg" koju je po motivima istoimenog romana nobelovca Orhana Pamuka režirao Dino Mustafić, premijerno je izvedena večeras na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u prisustvu Pamuka koji na poziv bh. izdavačke kuće "Bybook" boravi u Sarajevu.

Sarajevska pozorišta: Omiljene destinacije za građane i posjetitelje

Sva četiri sarajevska pozorišta su, zahvaljujući bogatim repertoarima, omiljene destinacije kako za građane, tako i za brojne posjetitelje Sarajeva.

09.05.2019 09:33
Slika
Na scene sarajevskih pozorišta redovno se postavljaju nove i zanimljive umjetničke produkcije, u čijim realizacijama učestvuju renomirani regionalni i međunarodni umjetnici, ali i studenti Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Narodno pozorište Sarajevo, najstarija je i centralna pozorišna kuća u Bosni...
0 0